Четири шествия блокират София в събота

Четири шествия блокират София в събота
Организаторите на гей парада „София прайд" очакват около 2000 участници на шествието в събота. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Четири шествия ще се проведат в столицата в събота, като само три от тях имат разрешение да се случат от Столична община.

За трите прояви са подадени заявления и те са съгласувани по Закона за събранията, митингите и манифестациите, съобщиха от общината.

От 10.00 ч. от градинката пред Народната библиотека ще тръгне шествие по повод 10-годишнината от смъртта на писателя акад. Николай Хайтов. Проявата е организирана от Националния фронт за спасение на България.

Шествието ще мине по бул. „Васил Левски", бул. „Цар Освободител", пл. „Орлов мост" до Борисовата градина. По време на преминаването на участващите в проявата ще бъдат спирани поетапно превозните средства.

Столичната община е съгласувала и провеждането на шествие „68 години чуждопоклонничество стигат". То ще се състои от 10.00 до 12.00 ч. от НДК по бул. „Витоша" до пл. „Св. Неделя".

Организаторът е задължен да осигури охрана на мероприятието от полицията, както и да предприеме мерки за недопускане нарушения на обществения ред.

Спирането и ограничаването на движението ще става временно и по преценка на „Пътна полиция". След приключване на мероприятието организаторът трябва да осигури почистване.

Столичната община е съгласувала и шествието „София прайд 2012". То ще започне от Княжеската градина в 17.00 ч. по маршрут по бул. „Васил Левски", бул. „Княз Александър Дондуков", „Цар Освободител" и обратно до Княжеската градина.

Преди него – от 16.00 до 17.00 ч., ще има митинг пред паметника на Съветската армия.

Движението на превозни средства по маршрута ще се спира поетапно в зависимост от преминаването на участниците в шествието.

От 10.00 часа от НДК ще тръгне шествие срещу „София прайд”, организирано от няколко националистически партии.

#Столична община #София #София прайд #Николай Хайтов #България #НДК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"