Заплашва ли Бетина Жотева, журналиста Къдринка Къдринова (ВИДЕО)

Заплашва ли Бетина Жотева, журналиста Къдринка Къдринова (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Журналист се оплака, че е заплашван от член на Съвета за електронни медии след зададен въпрос по време на заседание на парламентарната комисия по културата, пише НОВА. Случката се разиграва миналата седмица, но за нея се разбра едва тази седмица, след като беше разпространен аудиозапис от разговора, пише НОВА.

На записа се чува как Бетина Жотева, която е член на СЕМ, казва на журналиста Къдринка Къдринова: „Много внимателно, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал”. След случилото се Къдринка Къдринова сезира Етичната комисия на Съюза на българските журналисти, а Бетина Жотева пък подаде жалба в прокуратурата. Последва и реакция на Съюза на европейските журналисти в България, които поискаха оставката на Бетина Жотева.

В студиото на НОВА Жотева заяви: „Когато човек си защитава честа и името, може да направи всичко. Аз не виждам каква заплаха съм казала”. „Признавам, че съм казала „Ще видиш какво ще се случи”. Сега тя ще види какво ще се случи. Отивам в съда и прокуратурата – за набеждаване и клевета”, каза още Жотева.  

Според Жотева Къдринова е успяла „да направи интрига с държавна институция, с член на СЕМ и с посланици на чужди държави”. „Всеки трябва да носи отговорност за това, което говори. Напоследък чувството за отговорност у много политици и журналисти се е изпарило заради чувство за безнаказаност и това рано или късно трябва да спре”, каза още Жотева.

 

#Бетина Жотева #Къдринка Къдринова #заплаха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »