ДСК и жена му ще съдят списание заради "раздялата" си

ДСК и жена му ще съдят списание заради "раздялата" си
Ан Сенклер (вляво) е изритала съпруга си Доминик Строс-Кан (вдясно) след 20-годишен брак. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Доминик Строс-Кан и съпругата му Ан Синклер съобщиха, че са решили да съдят френското издание на сп. "Клоузър" за посегателство върху частния им живот, след като изданието писа, че те са се разделили.

"След като видяха корицата и статията на клюкарското списание "Клоузър", Доминик Строс-Кан и Ан Синклер решиха да предприемат съдебно преследване срещу тази публикация за посегателство върху частния им живот", се казва в комюнике на техните адвокати Фредерик Болийо, Ришар Малка и Анри Льоклер, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Така че в близко време искът ще бъде внесен в Парижкия градски съд, добавиха те. Приближени на бившия директор на МВФ и журналистката отказаха да коментират пред АФП информациите за раздялата.

В петък световните медии разпространиха информация, че френската журналистка Ан Синклер е изхвърлила съпруга си от дома им в Париж преди един месец. Бившият управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан е известен със слабостта си към представителките на нежния пол.

Синклер застана до съпруга си, когато той беше обвинен в опит за изнасилване, но явно търпението й вече се е изчерпало, твърдяха медиите. След арестуването му, тя се притече на помощ на Строс-Кан и дори плати гаранцията му от 1 милион долара. Синклер беше неотлъчно до него и по време на съдебните заседания.

Обвиненията в крайна сметка бяха свалени заради ненадеждността на твърденията на камериерката. Последваха обвинения, че Строс-Кан е опитал да изнасили френска писателка, довели до разследване срещу него за възможни връзки с мрежа за проститутки.

Синклер продължи кариерата си на журналистка, като стана главен редактор на френското издание на в. "Хъфингтън Поуст". Тя е родена в Ню Йорк. Нейното семейство притежава състояние от над 100 милиона долара. Синклер се омъжи за Строс-Кан преди 20 години, след като се влюби в него по време на интервю.

#Франция #МВФ #Доминик Строс-Кан #Ан Сенклер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"