Мъж губи имота си, общината не поддържа своята половина (ВИДЕО)

Мъж губи имота си, общината не поддържа своята половина (ВИДЕО)
Източник: bTV
A A+ A++ A

Собственик на сграда ще загуби имота си само защото другата половина от нея принадлежи на общината в Балчик, предаде bTV.

Сградата се намира в центъра на града, срещу Съдебната палата. И още на пръв поглед се вижда, че част от нея се поддържа, а другата се руши. Благовест Стоянов, който е съпруг на собственичката, разказа, че е сигнализирал неколкократно общината, но нито сегашният, нито предишният кмет са предприели мерки и общинската част от сградата е била оставена на саморазруха. „След като вече взех малко по-крути мерки като им казах, че ще предприема съдебни дела, ако се случи някаква беля, те тогава, за да си решат проблема, издадоха заповед за събаряне на цялата сграда“, каза той.

От общината обясняват, че още при връщането ѝ на собствениците, сградата е била предвидена за събаряне. „Общината я е приела като самосрутваща се и в крайна сметка е предвидила там да минава улица. И досега тази улица не е минала, защото непрекъснато някой има някакви претенции, които са абсолютно безплодни. Тя е самосрутваща се сграда и никой никога не искал да я възстановява“, заяви зам.-кметът на общината Боян Коларов.

Собствениците обаче не са съгласни и настояват заповедта за събаряне да бъде отменена. „Ако иска да събаря, да си събори само тяхната част. Ако смята, че това е невъзможно, искаме кметът да поправи и възстанови тази сграда“, каза Стоянов.

Според общината това е невъзможно, тъй като в плана за терена е предвидено пред Съдебната палата да бъде изграден площад с административна сграда, а през спорния имот да мине улица. Собствениците пък сами са поискали да бъдат обезщетени за имота си.„Само преди месец точно тези собственици са поискали, точно те, сами са поискали тяхната собственост в този имот да бъде призната като обезщетяема именно в административната сграда, която ще бъде строена срещу съдебната палата“, посочи Коларов.

Собствениците вече обжалват заповедта за събаряне на сградата пред съда.

 

#имот #община #собственик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"