Обвинения за петима, разпространявали фалшиви евро и дрога

Обвинения за петима, разпространявали фалшиви евро и дрога
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици, пише НОВА.

Повдигнати са обвинения на петима участници в организираната престъпна група. Те са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция в Петрич и Сандански. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2016 г. Участниците в престъпната група внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен това, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно на марихуана.

Членовете на престъпната група са задържани в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. При извършения оглед в автомобила на един от задържаните, са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. В петък Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани.

 

#обвинени #организирана престъпност #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »