EVN обяви нови цени на тока

EVN обяви нови цени на тока
Снимка: sevdelin.snimka.bg
A A+ A++ A

Електроразпределителното дружество в Югоизточна България ЕВН (EVN) обяви нови цени на електроенергията за битови клиенти, считано от 1 юли 2012 г.

От 01.07.2012 г. EVN България Електроснабдяване ще продава електрическа енергия на битови клиенти на следните цени: дневна тарифа – 0,20545 лв./кВтч с включен ДДС; нощна тарифа – 0,14015 лв./кВтч с включен ДДС.

Тези цени са резултат от Решение № Ц-17 от 28.06.2012 г. на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщиха от дружеството.

„EVN България приема ценовото решение на ДКЕВР като част от продължаващия процес на либерализация на пазара на електроенергия и като следваща стъпка към прозрачно ценообразуване, отчитащо баланса между социално-икономическите реалности, задължението на дружеството за качествено и сигурно снабдяване и задълженията на обществото за изпълнение на заложените цели за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници“, заявиха от компанията.

„В тази връзка EVN България препотвърждава своя ангажимент за запазване на активния темп на инвестиции в енергийна инфраструктура и клиентско обслужване, които тази година надминаха 1 милиард лева. Само за 2012 г. планираните от дружеството инвестиции в електроразпределение и обслужване са в размер на 128 милиона лева“, добавят от EVN.

#ЕВН #EVN #цена на тока #електроразпределително дружество #електричество #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"