Ясен е произходът на атентатора в Брюксел

Ясен е произходът на атентатора в Брюксел
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Атентаторът, взривил бомба на централната жп гара в Брюксел, е 36-годишен марокански гражданин, съобщиха белгийските власти, пише НОВА.

Нападателят е идентифициран като О.З., роден на 20 януари 1981 г., заяви говорителят на прокуратурата по време на пресконференция. Той не е бил известен на властите във връзка с тероризъм. Засега властите не искат да дадат информация за цялото име на мъжа, докато тече разследването.

Говорителят на прокуратурата даде повече подробности за взривното устройство, което е носил със себе си извършителят. То е било съставено от пирони и газови бутилки в чанта. По време на инцидента извършителят е грабнал куфара си, докато е викал и е причинил частична експлозия.

Чантата първоначално се е подпалила, след което се е взривила още веднъж, този път по-силно. По думите му мъжът е дошъл на гарата около 20.40 часа местно време и на два пъти се е приближил до групи пътници. По-рано стана ясно, че белгийските сили за сигурност са идентифицирали извършителя, започвайки обиски на различни места в Брюксел. До този момент никой не е поел отговорност за нападението.

 

#атентатор #Брюксел #данни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »