Тръмп мислел, че да се кандидатира за президент ще струва колкото една яхта

Тръмп мислел, че да се кандидатира за президент ще струва колкото една яхта
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Бившият председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нют Гингрич разкрива в нова книга, че Доналд Тръмп мислел, че да се кандидатира за президент ще струва колкото една яхта и ще бъде “доста по-забавнo.”

Гингрич, който е приятел на Тръмп, разказва, че се срещнал с него през януари 2015 г. и двамата обсъждали колко би струвала евентуалната кандидатура на Тръмп като по техни оценки сумата можело да стигне 80 млн. долара.

“Неговият отговор беше безценен,” пише Гингрич в книгата си “Да разбереш Тръмп“. След като помислил за момент, той казал „70 – 80 млн. долара, това е колкото една яхта. Това обаче ще е много по-забавно от купуването на яхта!” Той също така отбелязва как Тръмп е ръководил кампанията си като корпорация - “с ясно начертана програма и с изразходване на по-малко средства от бюджетираните.”

Описвайки телефонен разговор с Тръмп след изборите в Южна Каролина през февруари 2016 г., Гингрич казва, че все още кандидатът за президент Тръмп наистина е бил похарчил доста по-малко от планираното. “В края на разговора Тръмп на шега заявил на Гингрич „Между другото ти казваше, че ще трябва да похарча 80 млн. долара, но похарчих 30 млн. долара. До известна степен се чувствам зле ”.

Да си кандидат-президент и да си главен изпълнителен директор на компания обаче са две различни неща.

В интервю за Reuters през април, малко преди неговите първи 100 дни като президент, Тръмп сподели как ограниченията на Белия дом му се отразяват. “Обожавах живота си преди това. Занимавах се с толкова много неща,” заявява Тръмп. “ Сега работя повече, отколкото преди. Мислех, че ще е по-лесно.”

#Тръмп #яхта #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"