Змии и наркомани в старото гробище на Силистра

Змии и наркомани в старото гробище на Силистра
БНТ
A A+ A++ A

Старото градско гробище в Силистра някога е било последният дом на възрожденци, а днес е свърталище на наркомани и развъдник на змии. Ще дочакат ли силистренци района да бъде облагороден и да се превърне в мемориален парк?

В старото градско гробище на Силистра са положени костите на съратника на Левски Гено Чолаков, както и на всички учители от турско и румънско време, хора, чиито имена трябва да бъдат записани в летописната книга на Силистра. Днес обаче то е свърталище на наркомани и развъдник на змии.

Мария Стоянова споделя, че е много страшно, пълно е с наркомани и с бездомни спят вътре – направо у гробовете спят вътрe.

Вера Милева, уредник в РИМ – Силистра: "За съжаление е трагично състоянието на старите силистренски гробища …пример за…. липса на памет, на липса на отношение към делото на тези хора които са погребани там"

Очаква се от Общината да пристъпят към промяна предназначението на гробището и от публична да стане частна общинска собственост, за да може то да изпълнява функциите си на мемориален парк.

#змии #наркомани #гробище #Силистра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »