През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи

През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи
Източник: Youtube
A A+ A++ A

През септември започват масови протести на сръбските военнослужещи срещу "ужасните условия за работа и ниското заплащане", пише белградският "Данас", като цитира председателя на професионалнато сдружение Новица Антич.
Според Антич само за последните две години армията е била напусната от над 3000 военнослужещи, недоволни от мизерните условия за труд, пише "Фокус".

"Към момента в сръбската армия разполага с 32 055 военнослужещи, при необходими 35 000 души. Но очевидно Министерството на отбраната не е заинтересовано от решаването на проблемите и позволи само за периода от януари до ноември 2016 г. да напуснат общо 1 570 души, от които 1070 професионални войници, а останалите цивилни служители. При това процесът на напускане на армията продължава", заявява Антич.

Председателят на Военния синдикат смята, че няма как да се работи пълноценно по 350-500 часа за 260 евро, като не се заплаща извънредния и нощния труд.По мнението на синдиката през септември сръбските военнослужещи ще протестира масово срещу ниското заплащане, лошите условия на труд и незаинтересоваността на Министерството на отбраната.

#армия #Сърбия #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »