Плевнелиев заминава на посещение в Германия

Плевнелиев заминава на посещение в Германия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По покана на своя германски колега Йоахим Гаук на 2 и 3 юли президентът Росен Плевнелиев ще направи официално посещение в Германия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Посещението на президента Плевнелиев в Германия има за цел и увеличаването на динамиката в търговско-икономическото партньорство“, според президентството.

В състава на българската официална делегация са председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов. Официалната делегация ще бъде придружена от над двадесет представители на български компании.

На 2 юли президентът Плевнелиев ще разгледа технологичния център „Адлерсхоф“.
В Представителството на Европейската комисия в Берлин президентът Росен Плевнелиев ще изнесе лекция на тема: „България – надежден партньор в ЕС“.

В сградата на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари държавният глава ще открие бизнес форум с участието на представители на българската и германската икономика.

На 3 юли президентът Росен Плевнелиев ще се срещне със своя германски колега Йоахим Гаук.

Българският държавен глава ще се срещне с управляващия кмет на Берлин Ханс Воверайт.
Росен Плевнелиев ще се срещне с председателя на Бундестага проф. д-р Норберт Ламерт, след което ще разговаря и с председателя на групата за приятелство Германия–България в немския парламент Михаел Щюбген.

#президент на Германия #Йоахим Гаук #Германия #Президент на България #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници