Мъртва риба е открита в община Приморско

Мъртва риба е открита в община Приморско
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

След препратен сигнал от тел. 112 за мъртва риба в района на местността Аркутино, община Приморско, Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ-Бургас и Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда извършиха проверка на място. Това съобщават от Басейнова дирекция „Черноморски район“, пише "Фокус".

Обходен бе участък с дължина около 30 метра – от мост над канал, свързващ блатото-лагуна „Аркутино“ с Черно море. Няма изтичане на води към морето, в тази си част каналът е пресъхнал. Сред обраствания с водна леща са наблюдавани мъртви риби. Те са с приблизително еднакви размери от един и същ вид – каракуда. Не е констатирана специфична миризма на битово-фекални или на отпадъчни води. При огледа на морския бряг и прилежащата територия не са открити нерегламентирани зауствания и изтичане на води, в това число отпадъчни.

На място са отчетени 22,3°С температура на водата и много ниско съдържание на разтворен кислород – 0.69 мг/л, при норма от 6.00 мг/л., което е причина за измирането на рибата.

На морския бряг и пясъчната ивица не бяха констатирани разливи на нефтопродукти и замърсяване от брегови източници. На „Главболгарстрой“ ЕАД, София, концесионер на морски плаж „Аркутино“, е дадено предписание за почистване на умрялата риба в срок до 20 юни 2017г. Изпълнението на предписанието ще бъде проверено.

#мъртва #риба #Поморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »