Кметът на село Лютидол разкрива ситуацията след поредната катастрофа

Кметът на село Лютидол разкрива ситуацията след поредната катастрофа
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

След катастрофата край село Ребърково 64 тежкотоварни камиона преминаха за няколко часа по два 110-годишни моста по път III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград, каза за Радио „Фокус” Станислав Ангелов, кмет на село Лютидол, предаде "Фокус".

Той посочи, че пътят е построен да издържи 10-тона натоварване, но ограничението особено при катастрофи не се спазва. „При катастрофа на главен път Е-79 трафикът се отбива през дефилето по пътя Ребърково – Своге, но почти никой не спазва това направление, а пътува по III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград.

Този третокласен път е в плачевно състояние. Кметове на три населени места – Ребърково, Лютидол и Типченица, откъдето пътува ученически автобус, писахме до ръководството на АПИ и оттам ни обясниха, че ще направят всичко възможно тази година този път да бъде ремонтиран. Лошото е, че водачите на тежкотоварните камиони не спазват ограниченията и преминават през Ребърково и Лютидол”, каза Станислав Ангелов. Той обясни, че единият от 110-годишните мостове не е в добро състояние и след време ще бъде рисково да се преминава.

„Пътната отсечка Ребърково – Лютидол във Врачанска област е в плачевно състояние, при навлизане на пътя към Община Ботевград състоянието се подобрява, но трябва да се вземат мерки за този път”, заяви Ангелов. Той допълни, че това е най-краткият път, който се използва от шофьорите на ТИР-ове при затваряне на път Е-79.

#Ребърково #кмет #път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"