Фандъкова глобява строителя на естакадата в „Младост”

Фандъкова глобява строителя на естакадата в „Младост”
Столицата ще има общо пет кръстовища на две нива. Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Строителят на първото кръстовище на две нива в столицата – между булевардите „Андрей Ляпчев“ и „Андрей Сахаров“, ще бъде глобен заради закъснението на проекта, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фирмата изпълнител ще бъде глобена съгласно договора си, уточни Фандъкова, която провери на място хода на строителството, предаде БТА.

По думите на градоначалника в договора има 10 процента санкция от договорената сума при закъснение на обекта, който е трябвало да бъде готов през юни.

Глобата обаче ще е до 5 на сто от договорената сума, тъй като се отчитат и обективните дадености – многото дъждовни дни, които не са позволили да се извършват монтажите и заварките по мостовата конструкция.

Сумата, която е договорена за строителството на обекта, е 8 857 104 лева, които са част от заема на общината от Европейската инвестиционна банка.

Строител на обекта е „Трейс груп“ АД. Оттам са обещали до 20 юли обектът да е готов, като до момента е монтирана мостовата конструкция, изградени са подпорните стени, тротоарите, канализацията, довършва се тротоарът от „Младост 2“, а предстои и полагането на асфалт по мостовата конструкция и асфалтовоизносващо покритие по ул. „Св. Киприян“.

Заради строителството до 0:00 часа на 2 юли се забранява влизането на коли в двете посоки по бул. „Андрей Ляпчев“, като е променен и маршрутът на автобусите по линии с номера 88 и 113.

Фандъкова припомни, че до края на годината ще започне строителството на още две кръстовища на две нива – при „бул. Симеоновско шосе“ и бул. „П. К. Яворов“ и при бул. „Ив. Евст. Гешов“ и бул. „България“.

Столицата ще има общо пет кръстовища на две нива. В ход е строителството на други две естакади – при телевизионната кула и кръстовището на бул. „Иван Ев. Гешов“ и ул. „Георги Софийски“.

Кметът е наложил глоба и на „Улично осветление“ АД, които поддържат мрежата в столицата. Сумата от 18 хиляди лева е санкция заради неизпълнение на договора между общината и фирмата.

На въпрос дали има забавяния в други обекти кметът посочи, че има такива при няколко детски площадки.

#Йорданка Фандъкова #кмет #естакада #Младост #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"