Владимир Чуков: Нападателите пред джамията, имитират атаката на „Лондон Бридж”

Владимир Чуков: Нападателите пред джамията, имитират атаката на „Лондон Бридж”
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Това, което се случи пред най-голямата джамия в Лондон, много прилича на това, което се случи на „Лондон Бридж”. Това коментира в ефира на NOVA арабистът проф. Владимир Чуков.

„Имаме един нает ван. Отново имаме трима човека. Шофьорът е бил бял, гладко избръснат. Отново трима човека, отново с ножове. Не трябва да си голям специалист, за да видиш същия почерк”, коментира проф. Чуков. „Очевидно тези, които са направили този атентат, не са големи специалисти. Шофьорът е заловен от хората на място, те са го предали на полицията. Искали са да възпроизведат същата ситуация. Това говори за много тежки интеграционни моменти”, коментира професорът.

„Личи си, че тези хора, които са го направили, са дилетанти. Тези хора не са обучавани. Почти съм сигурен, че "Ислямска държава" няма да се обади този път”, заяви проф. Чуков.

Той коментира и фактът, че във Великобритания никога не се е говорело с омраза за мюсюлманите, а само за източневропейците. Проф. Чуков припомни, че лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж, например, има арабски произход, а Борис Джонсън – турски.

#джамия #атентат #проф. Владимир Чуков #мюсюлмани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »