Росен Плевнелиев: Искам да се намери кой ги е взел парите от КТБ

Росен Плевнелиев: Искам да се намери кой ги е взел парите от КТБ
Източник: NOVA
A A+ A++ A

"Казусът КТБ трябва да се разрови до дупка". Това заяви за НОВА президентът Росен Плевнелиев, който оглавяваше страната от 2012-а до 2017-а година. Той беше категоричен, че отговорните институции трябва да излязат и да дадат обяснение. 

"Искам да се тръгне по пътя на парите и да се намери кой ги е взел. Тези хора, които замазаха нещата и които носят отговорността за това, че институциите се провалиха по казуса КТБ, не са понесли отговорност за това, което се случи. Това е много жалко", заяви той.  "Тогавашният шеф на ДАНС не каза нищо и произведе един никакъв доклад по случая, само и само за да представи нещо", допълни Плевнелиев. 

В същото време обаче бившият политик смята, че президентската институция е изгубила своята тежест след решението на президента Радев да отвори стенограмата от разговорите за КТБ, проведени на 29 юни 2014-а между Плевнелиев и партийни лидери. Плевнелиев беше категоричен, че трябва да се разсекрети и другата стенограма от 14 юли: "Имаше две консултации. Аз бях против и продължавам да съм против, но след като са отворили единия разговор, трябва да отворят и другия".

Относно наследника си на поста ген. Радев, той коментира: "В тези повече от 100 дни, в които президентската институция показа какво може, се допуснаха немалко грешки. Това ме изпълва с притеснение".

"Мажоритарният вот е много проблемен и не е добър за българската демокрация", смята Плевнелиев. 

#Росен Плевнелиев #стенограма #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино