Волейболният ни отбор постигна изключително важна победа

Волейболният ни отбор постигна изключително важна победа
Източник: fivb.com
A A+ A++ A

България постигна изключително важна победа с 3:2 над Сърбия в Световната лига по волейбол в град Кордоба, Аржентина. Лъвовете на Пламен Константинов схрускаха плавите и в актива ни влизат важни 2 точки. С тях запазваме шансове да се класираме във финалния турнир на най-комерсиалния турнир, пише Sporta.bg.

Всичко ще се реши в последния двубой срещу домакините от Аржентина, като зависим и от резултатите в останалите групи.

България взе първия гейм убедително, но после допуснахме изравняване. Поведохме с 2:1 гейма след инфарктна трета част, а в четвъртата водихме с много точки. Вместо да затворим срещата - ние по нашенски се отпуснахме и се стигна до невероятен обрат за сърбите.

В решителния тайбрек България бе доста по-концентрирана и отначалото имахме солиден аванс, който този път удържахме.

България поведе с 4:2 в първия гейм, но сърбите обърнаха резултата в своя полза за 5:4 и имаха аванс от 8:6 при първото техническо прекъсване. В следващите минути българският отбор показа по-добра игра от съперника и второто техническо прекъсване дойде при аванс за нашите - 16:14. Българите продължаваха да играят силно и авансът на момчетата на Пламен Константинов стана 19:15. При 24:18 България си извоюва геймбол и той бе реализиран след атака в аут на сърбите и спечелено оспорване от страна на нашите.

Ужасни грешки от сервис на българите дадоха спокойствие на сърбите, които поведоха с 6:4 в началото на втория гейм, а първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за нашия съперник. Второто техническо прекъсване дойде при минимален аванс за сърбите (16:15), а успешна блокада помогна на играчите на Никола Тръбич да поведат с 20:17. Разликата стана 4 точки при 21:17 и това принуди Константинов да вземе прекъсване. То обаче дойде твърде късно и Сърбия взе втория гейм с 25:20, като противникът ни бе доста улеснен от многобройните грешки на българите при сервис.

В третия гейм за първи път от началото на мача България имаше аванс в резултата при първото техническо прекъсване - 8:7. Играта в този гейм бе много оспорвана и резултатът се движеше точка за точка, но с няколко много добри изпълнения нашите успяха да дръпнат с две точки разлика - 14:12. Сърбите веднага изравниха за 14:14, а второто техническо прекъсване дойде при 16:15 за играчите на Пламен Константинов. Нашите успяха да поведат с две точки разлика малко след това, но не задържаха преднината си дълго. Сърбия дори изглеждаше една идея по-близо до победата в третия гейм при 23:22, но Розалин Пенчев с прекрасна реакция на мрежата донесе геймбол на България - 24:23. При следващата точка сърбите допуснаха грешка и след удар в мрежата на Урош Ковачевич геймът приключи с успех за България - 25:23.

Четвъртият гейм започна отлично за България. Нашите поведоха с 3:0, а първото техническо прекъсване дойде при аванс от 4 точки за нашите (8:4). Две поредни страхотни български блокади направиха аванса ни още по-сериозен - 10:4, а това принуди Гръбич да вземе таймаут. Поредната блокада направи преднината ни 11:4 и едва тогава сърбите прекъснаха серията на противника си. Сърбите съкратиха аванса ни на 7:11 и този път Константинов взе прекъсване. След таймаута Сърбия взе още една точка, но след това най-сетне на серията им беше сложен край - 12:8. При второто техническо прекъсване нашите имаха преднина от 16:13, а веднага след него българите поведоха с 6 точки разлика - 19:13. Последва обаче серия от точки за съперника ни и при 19:16 Пламен Константинов взе таймаут. България изглеждаше много близо до победата и имаше няколко точки преднина, но поредица от грешки на нашите върнаха сърбите в мача. Играчите на Гръбич първо изравниха за 23:23, а при 24:23 България имаше мачбол. Видеоповторение показа, че топката е закачила българската блокада при следващата точка и сърбите изравниха за 24:24, а после спечелиха и следващите 2 точки, за да изравнят резултата - 2:2.

В тайбрека нямаше прошка за Сърбия и нашите поведоха мощно отначалото. Стигна се до тежки моменти, защото "плавите" в края се доближиха на точка до България. Все пак справедливостта възтържествува и бихме с 15:12, а с това спечелихме и мача.

БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 3:2 (25:18, 20:25, 25:23, 24:26, 15:12)

#волейбол #победа #Световна лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »