Знаят се вече съперниците за старта на Европейското по бокс

Знаят се вече съперниците за старта на Европейското по бокс
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Най-тежкият ни боксьор - Петър Белберов (кат. +91 кг), ще излезе пръв от българския отбор на ринга в Харков (Украйна), където днес започва Европейското първенство за мъже, пише Sporta.bg.

Тегленият жребий отреди за съперник на бронзовия ни медалист от Самоков 2015 състезателя на Беларус Александър Калейю. Мачът между двамата е тази вечер и е 6-и в програмата на сесията, която започва в 19:30 ч.

При победа, във втория кръг Белберов ще срещне поставения под номер 1 в схемата Махамадрасул Мажидов (Азер), бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Като втори поставени в схемите на своите категории са Даниел Асенов (52) и Елиан Димитров (60), като и двамата и ще почиват в първия кръг. Номер 4 при 56-килограмовите пък е Стефан Иванов, който също ще боксира направо във втория кръг.  

На ринга утре (събота, 17 юни) в сесията от 14:30 ч ще излезе Симеон Чамов (69 кг), а във вечерната от 19:30 ч - Кристиян Димитров (91). На Европейското ще участват общо 258 боксьори от 40 страни, които освен за медалите, ще спорят и за 80 квоти (по 8 в 10-те категории) за световното първенство в Хамбург (Гер) в края на август.

#бокс #ринг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »