Само 20% от населението в света има трапчинки

Само 20% от населението в света има трапчинки
Източник: VBOX
A A+ A++ A

Трапчинката е вдлъбнатина в кожата, която може да бъде на бузата челото или брадичката.Само 20% от населението в света има трапчинки, останалите могат само да мечтаят за тях, предава НОВА.

Често хората с трапчинки са известни личности, надеждни и последователни, живеейки живота си пълноценно. А когато се усмихват са очарователни. Има суеверие, че ако надупчиш с вилица замесената пита при раждане на детето, то ще има трапчинки.

Трапчинките определено са чар, който има човешкото лице, без нужда дори от капчица грим. За разлика от луничките, които обикновено всички, освен притежателя на луничавото лице, намират за чаровни, трапчинките са си всепризнат хит. Шегата на Стивън Ликок – „Много мъже, се влюбват в трапчинката на бузата, а погрешка се женят за цялото момиче“ направи още по-известни трапчинките, а и добави още една причина в списъка За брака.

Трапчинките се изразяват най-ясно, когато човек се усмихне. Но знаете ли, че всъщност те са дефект на физиката. Дължат се на недостатъчната дължина на лицевия мускул, който носи медицинското име zygomaticus major. Когато човек се усмихне, този мускул стяга кожата и образува чаровните ямки, пише ladyzone.bg.

Наличието и липсата на трапчинки обикновено е обусловено генетично. Ако някой от родителите има ясно изразени трапчинки (ако са и двамата пък съвсем), има голяма вероятност този чар да бъде наследен.

Хората, които нямат късмета да имат трапчинки по рождение, могат да си направят чрез пластична операция. Тази мания наскоро завладя Англия. Мъже и жени чинно седяха в чакалните на своите лекари с желанието върху бузите им да цъфнат двете мили дупчици.

Всъщност желанието на хората да имат трапчинки датира от много време. Именно тези желания карат Изабела Гилбърт от Рочестър да изобрети машината за трапчинки през 1936 г. Тя работи на следния принцип – две метални топчета, по средата на скора, притискат областта на бузите където трябва да се образуват трапчинките.

#трапчинки #усмивка #физика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай