181615 статии       |       377 интервюта       |       1514 снимки       |       38130 абоната       |      
USD 1.76296| EUR 1.95583| GBP 2.31588|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитМЕСТНИ ИЗБОРИ 2019ИЗБОРИ 2019Воден режим ПерникЗеметресение Албания

ГОРЕЩА ТЕМА: Сценаристите на Слави: Ще обжалваме отказа за регистрация на партията ни
Размер на шрифта:   

6 млн. лв. ще струва ремонтът на „Тракия” между Пловдив и Бургас

15 юни 2017, четвъртък / 17:35; Коментари: 0
Send to Kindle
6 млн. лв. ще струва ремонтът на „Тракия” между Пловдив и Бургас
YouTube

През септември започват ремонти по трасето на автомагистрала "Тракия" в участъка от Пловдив до Бургас. За целта са предвидени 6 млн. лв. Това съобщи в Пловдив днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от пресцентъра си. Той допълни, че след въвеждането на смесената система с тол-такса и електронни винетки ще има по-голям ресурс за подобряване на състоянието на пътната мрежа в страната, предаде Dnevnik.bg.

За въвеждането на тази система неколкократно бе обявявана обществена поръчка, която се проваляше. В момента тя се обжалва и се очаква произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.

Пред журналисти министърът коментира, че част от пътните проекти на Агенция "Пътна инфраструктура", които се финансират със средства от оперативна програма "Региони в растеж", буксуват заради обжалвания на тръжните процедури. От 15 отсечки могат да започнат ремонти по три, а всички останали са в процедура по обжалване, допълни той и посочи, че работата по тях ще започне тази събота.

Нанков участва в конференция за интелигентните градове в Пловдив.

Интелигентните градове съчетават баланса между различните видове растеж на града като социално, икономическо, културно и екологично развитие, следвайки съвременните тенденции за намаляване на вредните емисии парникови газове от гл. т. на екологичното развитие, подобряване на мобилността в градската среда и качеството на живот. Седемте най-големи града в страната – основни бенефициенти по оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013, са добри примери в тази насока, казва регионалният министър.

По думите му оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 е една от програмите със сериозен напредък в изпълнението. От 3.18 млрд. лв. общ ресурс по програмата договорените средства са над 1.7 млрд. лв., или 58%, от които 12% са разплатени към бенефициенти, информира той.

"Има проблеми с конкретни бенефициенти като забавяне на инвестиционния проект за 163 млн. лв. с Министерството на здравеопазването за подкрепа на спешна помощ. Създадохме работна група, която да ускори изпълнението на проекта, като до края на годината ще бъде готова апликационната форма", съобщи Нанков. Ще се разчита на бързо изпълнение на проектите с цел постигане на междинните индикатори до края на 2018 година, за да не се допусне загуба на финансиране, коментира той.

По националната програма за саниране той посочи, че активността на местната власт е определяща за скоростта на проектите. Нанков напомни, че в Благоевград са най-много санираните сгради, където има готови 120.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО