Съдят деветокласник заради жестоко убийство

Съдят деветокласник заради жестоко убийство
News/ Радила Радилова
A A+ A++ A

Деветокласник застава на подсъдимата скамейка заради жестоко убийство в село Попица, съобщиха от Апелативната прокуратура. Окръжното държавно обвинение във Враца внесе са разглеждане в съда обвинителния акт срещу М. Илиев за убийството на мъж, извършено по особено мъчителен начин, предаде Дарик.

Обвиняемият е ученик в 9-ти клас в гимназия в Бяла Слатина. Контактувал е с лица от криминалния контингент и много често злоупотребявал с алкохол. На 19 януари момчето, заедно с негов приятел, купили бира и решили да посетят техен съселянин по прякор Мечо. 58-годишният мъж ги поканил в дома си, където тримата първоначално спокойно разговаряли за пребиваването на стопанина в Гърция.

По-късно, след като изпили бирата, момчето и домакинът отишли за ракия и се върнали в къщата на мъжа, където продължили да пият. Около 22 ч. домакинът станал да танцува, при което хванал деветокласника за дрехите и го разтърсил. Ядосан младежът посегнал към една празна чиния и ударил с нея мъжа по главата, след което хвърлил по него още чинии, които се счупили. В резултат на последните два удара мъжът се свлякъл на дивана. В този момент Илиев взел кухненски нож пробол жертвата си.

След извършването на убийството обвиняемият излязъл от къщата, заключил катинара и изхвърлил ножа в двора, където бил навалял сняг. Впоследствие прибрал се в дома си и легнал да спи. На следващия ден, той разказал за случилото се предишната вечер на баща си, който подал сигнал на тел. 112 за извършеното престъпление.

От 25 януари момчето е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Комплексната психолого-психиатрична експертиза на непълнолетния Илиев сочи, че той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него деяние, както и да ръководи постъпките и поведението си. Предстои насрочване на първото заседание по делото.

#съд #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »