Арестуваха 23-ма митничари при акция на ГКПП "Кулата"

Арестуваха 23-ма митничари при акция на ГКПП "Кулата"
БНТ
A A+ A++ A

Задържани са 23 митнически служители от ГКПП "Кулата" при спец акция с участието на ГДБОП и ДАНС, под ръководството на спец прокуратурата. 250 служители на службите са участвали в реализацията. По думите на ръководителя на спец прокуратурата Иван Гешев това изключителна по мащабите и организацията си акция, предаде БНТ.

Задържаните са обвинени за участие в организирана престъпна група с цел получаване на подкупи. Разследващите са установили няколко различни схеми на корупционно поведение. 6 транспортни фирми са били на "Абонамент" .

Техните камиони са преминават без да бъдат проверявани. В края на месеца според броя на преминалите транспортни средства, като за всяко са се плащали между 50 и 100 лв, се е изравнявала сумата между служители на митницата и съответната транспортна фирма.

Иван Гешев, ръководител на спец прокуратурата: При другия случай, това са такива случаи, при които не се използва тази преференциална цена на корупционната услуга. Това са конкретни случаи когато се констатира претоварен определен камион. Като сумата пак е различна в зависимост от това какъв е камионът, колко е претоварването. Това, естествено, си има цена за да бъде констатирано претоварването, то е под 100 и над 100 евро. Той минава с по-висока скорост, което благодарение на това не се отчита претоварването. Досъдебното производство е образувано август месец 2015 година. Инкриминираният период, за който се разследва и за който наблюдаващия прокурор и следователите имат доказателства, е от март 2015 година.

#арест #митничари #ГКПП "Кулата" #ГДБОБ #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"