Преподавателката от УННС подаде оставка

Преподавателката от УННС подаде оставка
Нова телевизия
A A+ A++ A

Професорката, която написа тройки на студенти с празни изпитни листове, подаде оставка след репортажа на NOVA. Междувременно, в социалните мрежи се организира протест в нейна подкрепа. 

Преподавателката по Геоикономика и регионално развитие професор Соня Докова предизвика вълна от критики, след като се разбра, че по време на изпит е предложила да пише "Среден 3" на студентите, предали празни изпитни листове.

"Радвам се, че имаше толкова бърза реакция от нашия университет. Длъжни сме да кажем истината за това, което се е случило", коментира студентката от УНСС Ангелина Георгиева, която е била на изпита.

"В този случай няма победители. И двете страни са загубили по някакъв начин", допълни Кезим Медев. 

Студентите са написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно. 

Проф. Докова е преподавател с 40-годишен опит и ръководител на Катедра "Регионално развитие" в УНСС. 

"Името на професора в този университет се споменава с уважение и респект. Тя е много точна при даването на оценки. Няма да допуснем тя да си тръгне просто така", заяви третокурсникът Хюсеин, който организира протеста в подкрепа на преподавателката. 

От УНСС признаха, че нарушения в провеждането на изпита са открити. „Проверили сме една част от писмените работи, има такива, които не са развили въпросите и им е поставена оценка „Слаб 3” въз основа на техния текущ контрол ,но има определени нарушения”, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Миланка Славова.

 

#УНСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници