Голям пожар в 27-етажна жилищна сграда в Лондон

Голям пожар в 27-етажна жилищна сграда в Лондон
NOVA/bTV
A A+ A++ A

Голям пожар обхвана 27-етажна жилищна сграда в западната част на Лондон. В гасенето на огъня са се включили 200 пожарникари и над 40 пожарни коли, предаде Нова телевизия.

Обитателите на сградата са евакуирани, но според очевидци има хора, блокирани в домовете си. Те казват, че са чували писъци. Кадри показват човек, който се подава от един от прозорците. 

В блока живеят около 200 души. Не се знае колко от тях са били вътре, когато са тръгнали пламъците. Потвърдено е, че има хора в неизвестност. 

Огънят бързо е обхванал цялата сграда и съществува реална опасност от срутването й. 

Пламъците са избухнали около 3 часа българско време (1 часа през нощта във Великобритания). Три часа след възникването му е продължавала евакуацията на хора от сградата. Наскоро сградата е преминала през двугодишен основен ремонт, включително и на фасадата.

„Основната ни грижа е да потърсим информация за ранени български граждани, ако има такива. Най-обезпокоителното е, че има блокирани вътре в сградата. Задействани са всички процедури, които са необходими в такива случаи”, обясни в „Здравей, България” посланикът ни в Лондон Константин Димитров.

Той допусна, че ако има блокирани хора вътре, сигурно ще има и сериозно пострадали. Димитров обясни, че на този етап не става въпрос за терористичен акт, а за инцидент от битов характер или авария на газова инсталация. Засега обаче няма официално потвърдена причина за инцидента.

Пожарникарите продължават да обливат с вода сградата. Достъпът им до високите етажи е затруднен и те използват специални платформи.

 

#пожар #Лондон #жилищна сграда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници