Стрелба на жп гара в Мюнхен, трима ранен (ОБНОВЕНА)

Стрелба на жп гара в Мюнхен, трима ранен (ОБНОВЕНА)
pixabay.com
A A+ A++ A

Нова критична ситуация в Германия. На една от железопътните гари в Мюнхен тази сутрин е имало стрелба. Засега се знае, че един човек е бил ранен. Не е изключено обаче да има и още пострадали, предаде iNews.bg.

Инцидентът е станал на перона на гарата в мюнхенското предградие Унтерфьоринг. От местната полиция съобщават, че там е имало стрелба с огнестрелно оръжие, вследствие на което минимум 1 човек е пострадал. Униформените уточняват, че за момента ситуацията вече е овладяна и е под контрол. Според тях опасност за хората няма.

На мястото на инцидента са пристигнали специални части. Изпратен е и хеликоптер.

Според информация на радио Bayerischer Rundfunk движението на влаковете към Унтерфьоринг е временно спряно. Засега не е ясно дали става въпрос за атентат или за криминална проява.

По-рано местните медии съобщиха, че на гарата е имало стрелба, а пострадалият е полицейски служител, предаде ТАСС. Засега обаче официално потвърждение на тази информация липсва.

По-късно стана ясно, че още четирима души са пострадали. Стрелбата е предизвикана от пътник във влака по време на проверка на документи. Полицайка е поискала да го провери, при което той е отмъкнал оръжието й и е стрелял по нея, сочи версията на местните медии.

Полицията потвърди, че пострадалите са няколко. Пострадалата полицайка е в тежко състояние. Във връзка със случая има и задържан. Вероятно става дума за стрелеца, предаде "РИА Новости".

Малко след това официално бе съобщено, че пострадалите при стрелбата са трима. Нападателят също е бил ранен.

#стрелба #Мюнхен #Германия #ранен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници