Две години затвор за шофьор, отнел живот на пешеходна пътека

Две години затвор за шофьор, отнел живот на пешеходна пътека
pixabay.com
A A+ A++ A

Окръжният съд в Пловдив осъди Иван Саравски на две години "лишаване от свобода" при първоначален общ режим и го лиши от право да управлява МПС за срок от две години. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в града, предаде бТВ.

Той е признат за виновен в това, че на 6 декември 2014 г. при управление на лек автомобил "Ауди", е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на П.П. на пешеходна пътека, след което е избягал от местопроизшествието.

Със същата присъда съдът признава за виновни още четирима мъже.

Подсъдимият Костадин Илиев е признат за виновен в няколко обвинения, като съдът му налага най-тежкото наказание от две години и шест месеца "Лишаване от свобода" при първоначален общ режим и присъединява към определеното общо наказание и глоба от 1000 лева.

Като полицай от "Пътна полиция" при ОД на МВР - Пловдив, е спомогнал Иван Саравски, да избегне наказателно преследване.

Тихомир Монев е осъден в качеството му на подбудител и помагач на Костадин Илиев на две години затвор условно с три години изпитателен срок.

Борислав Ташев е осъден на една година затвор условно с три години изпитателен срок, за това че е спомогнал на Иван Саравски, да избегне наказателно преследване. На Сергей Джамбазов е наложена глоба в размер на 1 500 лева за помагачество.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив в 15-дневен срок.

#присъда #осъден #затвор #Пловдив #убийство #катастрофа #пешеходна пътека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"