Уволниха началника на ДАИ-София

Уволниха началника на ДАИ-София
YouTube
A A+ A++ A

Министърът на транспорта Ивайло Московски уволни началника на ДАИ-София Кънчо Димитров. Той разпореди освобождаването и на всички служители, за които има информация, че са замесени в корупционната схема с шофьорските изпити, предаде Нова телевизия.

Московски определи няколко цели за подобряване на качеството на практическите изпити, по които експертите ще работят, информират от Транспортното ведомство.

Първата цел е изготвянето на нова методология за избор на маршрутите, по които трябва да преминават по време на изпита кандидат-шофьорите. Един от вариантите е на всеки да бъде предварително зададена началната и крайната точка на маршрута, като сам да избира от къде да премине. По този начин изпитващите няма да имат възможност да дават на едни кандидати по-лесни, а на други по-трудни маршрути.

Втората мярка, по която се работи, е изваждането от изпитните комисии на представителите на автошколите.

За да бъде гарантирано, че учебните коли са подсигурени с технически средства, които не позволяват манипулации, се проучва възможността „Автомобилна администрация“ да купи нови автомобили. Те ще бъдат обезпечени със съвременна техника, която да отчита движението на автомобила, както и поведението на водача и изпитващия.

Оборудването в автомобилите трябва да бъде фиксирано и да позволява цялостно видеозаснемане в купето и извън превозното средство, да прави постоянен аудиозапис, да отчита кога се натискат педалите от изпитващия, както и всякакви други въздействия върху управлението. Тази мярка ще доведе до затягане на контрола и ясно определяне на отговорните лица.

 

#Министър на транспорта #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"