"Еърбъс" плаши да измести производството си от Острова

"Еърбъс" плаши да измести производството си от Острова
pixabay.com
A A+ A++ A

Авиостроителният концерн "Еърбъс" заплаши, че ще се премести производството си от Великобритания, ако вземанията на дружеството, които възникват във връзка с Брекзит, не бъдат удовлетворени. Това заяви президентът и главен изпълнителен директор на компанията Фабрис Брежие, предаде в. "Сънди Таймс", предаде Дарик.

"Искаме да останем в Англия, но само ако бъдат взети под внимание условията, които позволяват да извършваме дейността си безпроблемно. Да си представим, че не мога да посетя завода, защото не съм британски гражданин", каза той.
 
Според него, крайната сделка за раздялата с ЕС трябва да позволи на служителите, разположени в различни държави, свободно да влизат на територията на Обединеното кралство. В допълнение, договорът трябва да гарантира, че сертифицирането на производството в Обединеното кралство ще бъде съгласувано с Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA). 

Брежие допълни, че производството на нови модели на въздухоплавателни средства може да се прехвърли към други страни. "Много е лесно да се намери навсякъде по света нов завод, ние получихме много предложения", каза той.

Преговорите за "Брекзит" трябва да започнат на 19 юни.

#Брекзит #Brexit #ЕС #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »