Единият от лондонските джихадисти искал да се добере до "Уимбълдън"

Единият от лондонските джихадисти искал да се добере до "Уимбълдън"
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Атентатът, който извършиха терористи миналата събота в Лондон, е можело да бъде осъществен на кортовете на големия тенис турнир "Уимбълдън". Единият от атентаторите – Хурам Бут, се е опитвал да стане охранител именно там. Той е кандидатствал за работа в една от фирмите, която се грижи за сигурността на кортовете, предаде iNews.bg.

Компанията е специализирана именно в охраната на турнира и други спортни събития, включително мачове от Премиършип, съобщава The Telegraph, позовавайки се на свои източници. Така че е напълно възможно целта на Бат да е била да получи достъп до място, където се струпват много хора.

Според запознатите Хурам Бут е имал насрочено интервю за работа в края на този месец. В момента службите проверяват мотивите на 27-годишният пакистанец с британски паспорт да получи работа във въпросната охранителна фирма. Според източниците на изданието именно той е бил главатарят на групата, осъществила атентата.

Една от хипотезите, които се проверяват, гласи, че Хурам Бут реално е искал да осъществи терористичната атака именно на турнира "Уимбълдън". И точно поради тази причина е искал да получи достъп до кортовете, бидейки част от охраната, което пък му дава достъп до места, забранени за зрители и др. Предполага се, че след атаката в Манчестър на концерта на Ариана Гранде Бут е решил да ускори осъществяването на плановете си и да не чака.

До момента е установено, че за период от 6 месеца Хурам Бут е работил в лондонското метро, където също е имал достъп до множество хора. По неизвестни засега причини сам е напуснал през октомври м.г.

#Уимбълдън #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"