Цветанов: Когато опозицията няма решения, започва с нападките

Цветанов: Когато опозицията няма решения, започва с нападките
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Оградата вече е готова и се разпростира на територията на българо-турската граница – 201 км е изграденото съоръжения, където има едноредово и двуредово и 33 км, които бяха от участъка, който беше изграждан в началото от кабинета „Орешарски“, предаде агенция "Фокус". Това каза по БНТ зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

„В момента имаме едно възпиращо съоръжение, което е като една от многото мерки, които са предприети, за да охраняваме адекватно българо-турската граница или външната граница на ЕС“, заяви Цветанов.

По думите му, когато опозицията няма съответните алтернативни решения за дадените проблеми, които стоят в държавата, те минават на акценти с лични нападки и нещо, което въобще не кореспондира с истината. „Всичко, което беше казано в последните дни и в отговор на г-жа Елена Йончева, която трябва да уважаваме все пак като журналист, но сме се надявали, че винаги като такъв ще бъде достатъчно аргументирана с факти, а не само избирателно да представяш нещата, които смяташ, че са добри политическата ти партия“, допълни Цветанов.

Според него е много ясно разписано кой и как възлага тези параметри, които трябва да бъдат изградени като инженерно съоръжение. „Всичко, което е направено от областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас, е прието със съответните приемо-предавателни протоколи от експерти, които са направили съответното замерване и оценки. Тогава са изплащани и съответните суми“, посочи той.

По думите му едноредовата ограда е висока 3.5 м, докато двуредовата е 3 м първата, а втората на разстояние 1.5 м, е около 2.5 м. „БСП казаха, че няма нито едно усвоено евро от тези 160 млн. евро, но от тях за 33 млн. евро вече има сключени договори и се изпълняват съответните проекти. За 70 млн. евро в момента текат процедури и съм убеден, че месец-два ще бъдат приключени. Така че 103 млн. евро в момента са в процедури, и завършени и сключени договори. За 57 остава да се направят спецификациите. До края на септември трябва да бъдат усвоени по първия транш и до края на годината по втория“, каза още Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #оградата #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"