Спас Русев: Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата

Спас Русев: Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата
Източник: ПФК Левски
A A+ A++ A

Мажоритарният собственик на Левски Спас Русев даде интервю пред в-к "Капитал". В него босът отговори и за темата със "сините". Бизнесменът бе попитан дали "придобиването на футболния клуб е условие държавата да не пречи на смяната на собствеността в БТК", пише Sporta.bg.

"Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви ангажименти. Съвсем откровено Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата. Предишните собственици ме поканиха да вляза като акционер на базата на тяхна презумпция, че след като БТК е голям спонсор, компанията ще е съгласна да бъде и акционер. Аз по силата на условията за сигурност на сделката за БТК нямах право да контактувам с местния мениджмънт на компанията, преди сделката да е факт, и затова нямах идея какви са намеренията им по отношение на отбора. След приключване на сделката за телекома информирах веднага останалите акционери в него и всички бяха категорично против влизането във футболния клуб, тъй като това беше несъвместимо с политиката на компанията. Тяхната препоръка беше и аз да изляза от клуба. Тоест, съгласявайки се в началото да вляза в Левски, направих нещо, което не е в стила ми на бизнесмен - поддадох се на емоции, защото и за мен, както и за половин България, Левски не е просто отбор или само бизнес, а е символ. Точно това не прецених и смятам от днешна гледна точка и от гледна точка на бизнеса, че решението ми не беше правилно", отвърна босът на "сините".

"Преди време заявих, че връщам акциите, и това все още е валидно. В момента позицията ми е, без да пренебрегвам отговорностите си, да направя така, че собствеността да попадне в ръцете на най-подходящите за това хора, които имат, визията, енергията, ентусиазма и компетенцията да изведат отбора напред. Защото това е важно не само за отбора и феновете, но и за самочувствието ни като нация.

Ако мога да цитирам един мой близък приятел психоаналитик - Левски е част от колективното подсъзнателно на българите и с него са свързани много очаквания, които в крайна сметка нямат нищо общо с бизнеса. Докато се намери такъв акционер, ще изпълнявам задълженията си", допълни Спас Русев.

#Спас Русев #Левски #БТК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай