Обходен маршрут, за да избегнете трафика по "Хемус", ако пътувате в Северна България

Обходен маршрут, за да избегнете трафика по "Хемус", ако пътувате в Северна България
YouTube
A A+ A++ A
Шофьорите, които планират пътуване към Северна България, да ползват алтернативни маршрути, за да избегнат трафика по автомагистрала „Хемус“. За това съветват от Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде Дарик.
 
"Пътуващите към Враца, Монтана и Видин могат да ползват Искърското дефиле и през прохода "Петрохан". Шофьорите, на които им предстои пътуване към Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Плевен, Велико Търново, могат да карат по автомагистрала "Тракия", по която няма ремонтни дейности.

Другият вариант е по Подбалканския път и през някои от старопланинските проходи - "Троянски", "Шипка", "Републиката", "Котленски", "Ришки", "Айтоски", за да направят връзка с пътищата в Централна и Североизточна България", каза дежурният в ситуационния център на агенцията Михаил Миланов.
 
От АПИ препоръчват на шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като по този начин се възпрепятства преминаването на превозни средства със специален режим на движение, които трябва да окажат съдействие на пътуващите.
 
С цел повишаване на безопасността на движение от 1 юни до 15 септември в петък от 17:00 ч. до 20:00 ч. и неделя от 14:00 ч. до 20:00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по определени участъци от Републиканската пътна мрежа. Това са път 1-1 Ребърково - Ботевград, път 1-1 Благоевград - ГКПП "Кулата", път 1-5 Велико Търново - Русе, път 1-9 Варна- Бургас и път 2-99 Бургас - Царево.
 
По време на ремонтните дейности на магистрала "Хемус" тежкотоварните превозни средства над 12 тона могат да преминават в посока Варна. Движението се отклонява от пътен възел Витинска река при 30-ти км на магистралата и по път 1-1 София - Ботевград, после по път 2-17 и трафикът отново се връща на магистрала "Хемус" при пътен възел Ботевград при 47-и километър.
 
 
 

#шофьори #Северна България #алтернативни маршрути #трафик #автомагистрала „Хемус“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »