Димитър Аврамов от ДПС се отказал от имунитета си

Димитър Аврамов от ДПС се отказал от имунитета си
You tube
A A+ A++ A

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов се е отказал от имунитета си, съобщи председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Имунитетът на избраника бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров на 7 юни. Същият ден депутатът от ДПС се е отказал писмено от имунитета си, предаде Дарик.

В сряда Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител в 44-то Народно събрание Димитър Аврамов заради наказателно производство, внесено от прокуратурата в Софийски градски съд преди четири години. Аврамов, който тогава бе депутат от ГЕРБ, бе задържан в средата на 2012 година.

След едногодишно разследване, на 30 август 2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление - търговия с влияние.
Димитър Аврамов е обвинен в това, че през юли 2012 г. във Враца, Плевен, Монтана, подпомогнат от Петков, е поискал 50 000 - 60 000 лева и е получил 100 000 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от директора на Областна дирекция „Земеделие” в Монтана.

В края на юни миналата година Софийски градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. След протест на прокуратурата Апелативният съд в София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане. Производството бе спряно, тъй като Аврамов бе избран за народен представител в 44-то Народно събрание и бе придобил имунитет.

#ДПС #Димитър Аврамов #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »