Арестуваните от ДАИ били в схемата от много време

Арестуваните от ДАИ били в схемата от много време
pixabay.com
A A+ A++ A

Масови арести при разкриването на схема за продажба на книжки в системата на „Автомобилна администрация”. 12 от тях са служители на ДАИ, а двама – собственици на автошколи. Бяха повдигнати обвинения на шестима от тях.

„За София от 16 души 12 са задържани. В продължение на една година работим много засилено със специализираните служби”, каза пред NOVA изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Красимир Калайджиев.

„Бих казал, че е направен един здрав колектив. Най-вероятно обаче не става въпрос за манипулация на жребия при кой изпитващ да се падне човекът, който се явява на изпит. Жребият се наблюдава и анализира чрез софтуер. Все пак специализираните служби ще разберат какво се е случило”, коментира Калайджиев.

"Хванатите са хора, които са работили много години в тази сфера. Не съм казал, че съм подал тайно сигнал, а че сме съдействали", каза Калайджиев. Арестуваните служители на ДАИ не са отстранени от работа. "За да ги отстраним от работа, трябва да имаме доказателства. Ако сега ги отстраним, а не се докаже, те ще се върнат на бял кон", каза Калайджиев.

По повод ДАИ-София той обясни, че през една изпитваща комисия на ден минават до десетина кандидати. В страната има около стотина председатели на изпитни комисии, които пряко участват в практическите изпити.

Що се касае до оставката ми, аз винаги мога да я подам. Към този момент никой не я е искал”, каза Калайджиев.

Той поясни, че вчера и днес не се провеждат шофьорски изпити. Те са преместени за събота и неделя.

#ДАИ #изпити #схеми #арестувани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »