Втори самоубийствен атентат в мавзолея в Техеран

Втори самоубийствен атентат в мавзолея в Техеран
Pixabay.com
A A+ A++ A

Втори самоубийствен атентат е извършен в мавзолея на идейния ръководител на Ислямската революция в Иран - Рухолах Хомейни, предава AFP, като се позовава на данни от местни медии, пише "Фокус". Първият самоубийствен атентат в мавзолея бе дело на жена. 

Съобщава се, че атаката е координирана с нападението в сградата на парламента в Техеран.

Данните за двата инцидента, които разтърсиха в сутрешните часове на сряда Иран, са все още противоречиви, предава информационната агенция Tasnim. Самоличността, броят и мотивите на въоръжените нападатели, които проникнаха в парламента в Техеран и мавзолея на идейния ръководител на Ислямската революция в Иран Рухолах Хомейни, разположен южно от столицата, остават неясни.

Според последните медийни доклади, зад двете атаки стоят няколко нападатели, но броят им още не може да бъде конкретизиран. Безразборната стрелба в мавзолея е последвана от самоубийствен атентат. Втори нападател е ликвидиран от полицейските сили. Съобщава се и за арестувана жена. 

Към момента е известно за един охранител, загинал при нападението над парламента. Има и пострадали, но броят им не е известен. 

Все още властите не коментират дали двата инцидента са свързани.

#атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници