Задържаха мъж на летище „Хийтроу”, заподозрян за нападението в Манчестър

Задържаха мъж на летище „Хийтроу”, заподозрян за нападението в Манчестър
YouTube
A A+ A++ A

Британската полиция арестува 38-годишен мъж на лондонското летище „Хийтроу”, заподозрян за връзки с бомбеното нападение в Манчестър по време на концерт на певицата Ариана Гранде. За това съобщиха от полицията в града в  „Туитър”, предаде бТВ.

По думите на властите арестът е планиран предварително и няма директна заплаха за летището.

При самоубийствения атентат от 23 май загинаха 22 души.

Междувременно атентатът в Лондон и борбата с тероризма станаха водещите теми в борбата за гласове преди утрешните предсрочни парламентарни избори във Великобритания.

Часове преди предсрочните парламентарни избори британският премиер Тереза Мей заяви, че ще ограничи свободата на движение за граждани, които представляват заплаха за сигурността. От основната опозиция лейбъристите отговориха, че не това е посланието, което трябва да бъде изпратено на света след поредния терористичен акт в страната.

Битката за гласоподаватели е ожесточена, докато разликата между двете водещи партии продължава да се топи. Тереза Мей направи предложение за по-дълги присъди затвор за тези, които са обвинени в тероризъм. Тя коментира, че властите трябва да могат по-лесно да депортират чуждестранни терористи обратно в техните страни, когато има достатъчно доказателства, че те представляват заплаха.

#Манчестър #атентат #задържан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"