7-годишно дете пропадна в асаньорна шахта

7-годишно дете пропадна в асаньорна шахта
pixabay.com
A A+ A++ A

Седемгодишно момиче пропадна в асансьорна шахта в жилищен блок в центъра на Пловдив, съобщи БНТ. Детето е в шок след инцидента, но за щастие без наранявания. Съоръжението е ремонтирано преди по-малко от 4 месеца, а задължителното GSM известяване не работи. Майката на детето вече е подала жалба в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, за случая е информирана и Комисията за защита на потребителите, пише ДАРИК. 

7-годишното момиченце се прибирало вкъщи и когато натиснало копчето в асансьора, за да се качи на четвъртия етаж, кабината изведнъж тръгнала надолу и паднала от 2 метра в шахтата. Бабата на момиченцето Таня Пощова разказа, че виковете на момиченцето огласяли целия вход, което натискало аварийния бутон, но без ефект. 

Оказало се, че бутонът за GSM известяването не работи. Майката на детето Бистра Николаева направила връзка с обслужващата фирма по телефона. След като техниците се появили на 30-тата минута и извадили детето, те заявили на уплашените хора, че gsm-известяването не работи, защото не била монтирана акумулаторна батерия на устройството.

Според данните от фактурите за поддръжка на асансьора последния ремонт е извършен през февруари. Тогава е монтирана и системата за аварийно осветление и GSM комуникация. Родителите на детето обмислят дали да съдят фирмата, която обслужва асансьора или да търсят друга, която да се грижи по-добре за съоръжението.

#асансьор #падане #инцидент #Пловдив #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"