България се цифровизира от есента на 2013 г.

България се цифровизира от есента на 2013 г.
Ако бъде необходимо, вероятно и ЕК ще се намеси чрез независими експерти да се постигне баланс, да се освободят честоти и ние да продължим напред, предположи Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По закон от 1 септември 2013 г. трябва да стартира процесът на цифровизация, обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при краткото си посещение във Варна.

По думите на министъра дотогава Брюксел трябва да прекрати наказателната процедура за мултиплексите, като за целта България трябва да започне тръжна процедура за трети мултиплекс, предаде БГНЕС.

„За това ни трябват свободни честоти, които се държат в момента от Министерството на отбраната“, каза още Ивайло Московски.

Той увери, че неговото ведомство води преговори с Министерството на отбраната. Според Ивайло Московски от МО искат прекалено много средства.

„Ако бъде необходимо, вероятно и ЕК ще се намеси чрез независими експерти да се постигне баланс, да се освободят честоти и ние да продължим напред“, предположи Ивайло Московски.

Той обяви още, че започва и тръжна процедура за медийна кампания и осигуряване на устройствата за трансформиране на сигнала към дигитален.

#Ивайло Московски #цифровизация #мултиплекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"