Кирчо Киров: Киберпространството активно се използва за организиране на терористична дейност

Кирчо Киров: Киберпространството активно се използва за организиране на терористична дейност
бТВ
A A+ A++ A

Киберпространството активно се използва за организиране на терористична дейност. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров.

„Мерките за сигурност трябва да способстват за свободата. Няма начин тези мерки да не засегнат част от индивидуалната свобода на гражданите, но те са в полза на свободата на обществото”, коментира той.

По думите му една от целите на терористичните организации спрямо цивилизования свят като че ли е постигната – да създадат напрежение и психоза.

„Британските специални служби наблюдават над 20 000 души, работи се по конкретни разработки за 3000 души. Това са огромни мащаби, не е възможно на всеки потенциален терорист и престъпник на главата му да виси оперативен работник или офицер”, отбеляза още бившият директор на разузнаването.

Специалните служби трябва да работят така, че да създават силни мрежи от информатори в тези среди, категоричен беше Киров.

Решението на НАТО да се включи колективно в коалицията, предвождана от САЩ, означава, че България практически става член на тази коалиция и от тази гледна точка се превръща в цел, подчерта той.

Освен това от 1 януари България поема председателството на ЕС, което поставя България в центъра на световното внимание. От тази гледна точка не трябва да се съмняваме, че бъде и в центъра на терористичните структури, заяви Киров.

#Кирчо Киров #терористи #киберпространство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"