И Зеленогорски се присламчи към Кунева

И Зеленогорски се присламчи към Кунева
Реших, че ще бъде добре да се включа в този проект и да дам силите си да успеем с движение „България на гражданите“, казва Найден Зеленогорски. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Найден Зеленогорски напуска СДС, за да продължи „борбата си за свобода, демокрация и просперитет на държавата“ в проекта на Маглена Кунева, съобщи самият той.

Решението му да напусне партията идва само няколко дни след като се оттегли от поста на заместник-председател. По думите на бившия кмет на Плевен подадената оставка го поставяла на кръстопът – да излезе от политиката, да подкрепи досегашен десен проект или да участва в нов десен проект, предаде БТА.

„Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа. Днес обявих пред колегите си в СДС – Плевен, че подавам оставка като председател на Областния съвет на СДС и напускам СДС, като оставам с добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години“, заяви Найден Зеленогорски.

Наред с добрите чувства, у него оставала и нотка на разочарование от Синята коалиция, за която смятал, че ще обедини автентичната десница, но се случило обратното - Националният съвет решил да се разтрогне.

Затова Найден Зеленогорски обмислил възможността да се присъедини към нов проект и на хоризонта се появило движението на Меглена Кунева – „България на гражданите“.

„Смятам, че г-жа Кунева е дала много за България и като министър, и като еврокомисар. Мисля, че имаме общи цели – свобода, демокрация, просперитет, силно присъствие на България в Европа, и затова реших, че ще бъде добре да се включа в този проект и да дам силите си да успеем с движение „България на гражданите“, каза още Найден Зеленогорски.

В прощалното си слово Зеленогорски пожела успех на СДС и изрази сигурността си, че бившите му вече сподвижници ще направят всичко, за да получат добър резултат от парламентарните избори, дори би работил за дясно сътрудничество с тях.

#Плевен #СДС #„България на гражданите“ #Меглена Кунева #Найден Зеленогорски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"