Пенгезов осъди вестник за клевета заради имотния скандал „Приморско“

Пенгезов осъди вестник за клевета заради имотния скандал „Приморско“
Преди време ВАС окончателно отмени наказанието, наложено на Веселин Пенгезов заради имотния скандал „Приморско“. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов осъди столичен седмичник за клевета за 50 000 лв.

„Осъдих ги за разни щуротии – че съм имал палати, че съм препрал 100 млн. лв. на някакъв си Ковачки, че съм съдия на мафията, потулил съм кражби за 100 млн. лв.“, каза председателят на САС, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че решението на Софийски градски съд в негова полза е от сряда, 27 юни. То може да се обжалва пред съда, ръководен от Веселин Пенгезов, но едва ли делото ще се гледа в Софийски апелативен съд. Най-вероятно контролът на решението на по-долната инстанция ще се поеме от някой друг апелативен съд.

Веселин Пенгезов обяви, че парите от обезщетението ще дари на районния прокурор на София Александър Налбантов, който страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае спешно от допълнителни средства за лечението си.

Преди време ВАС окончателно отмени наказанието, наложено на Веселин Пенгезов заради имотния скандал „Приморско“.

Веселин Пенгезов бе освободен от поста от Висшия съдебен съвет в средата на януари 2011 г. заради замесване на името му в скандал с евтини имоти в Приморско.

Той попадна в центъра на скандала, след като се установи, че право на строеж като „социално слаба“ е получила дъщеря му Ана Пенгезова. Срещу 2200 лв. тя е придобила право да строи върху общински имот с площ от 563 кв.м до морето.

#Веселин Пенгезов #Приморско #клевета #Александър Налбантов #Софийски апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници