Задържаха още един мъж за атентата в Манчестър

Задържаха още един мъж за атентата в Манчестър
You tube
A A+ A++ A

Полицията в Манчестър е арестувала 24-годишен мъж във връзка с атентата от 22 май в концертна зала, при който загинаха 22 души, предаде Франс прес.

Това е 17-ият арест, откакто започна разследването на кървавата атака. Салман Абеди, 22-годишен британец от либийски произход, се взриви на един от изходите на "Манчестър арена" в края на концерт на американската певица Ариана Гранде.

Властите съобщиха, че са постигнали "значителен напредък" в разследването. Според тях Абеди е напуснал Обединеното кралство на 15 май и се е върнал на 18 май.

Според близък до семейството човек Абеди е бил в Либия няколко дни преди атентата.

Германската полиция съобщи, че терористът е направил кратък престой в Дюселдорф. "Купил е материалите за направата на бомбата след връщането си", уточни Ръс Джаксън от полицията в Манчестър. 

Баща му и брат му бяха арестувани в Либия, а според тамошните власти двамата братя са били членове на организацията ИДИЛ.

Жителите на Манчестър се готвят за голям благотворителен концерт за жертвите от атентата, който ще се проведе в неделя. Освен Ариана Гранде, на него ще пее цяла плеяда изпълнители, включително Роби Уилямс и групата му "Тейк дат", "Блек айд пийс", Кейти Пери, "Колдплей", Джъстин Бийбър, Фарел Уилямс и Майли Сайръс.

Събраните средства ще бъдат преведени на фонда за подпомагане на жертвите от атентата. Организаторите съобщиха, че хората, които са били на концерта на 22 май, могат да гледат на живо утрешния безплатно.

 

#арест #Манчестър #атентат #жертви #ранени #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"