Половин Калофер под вода след вчерашния порой

Половин Калофер под вода след вчерашния порой
Pixabay.com
A A+ A++ A

Североизточната част на Калофер е наводнена след вчерашния порой. Наноси и кална маса се свлякоха на площада в града, който се наводнява вече за втори път. Една улица остана откъсната, предаде БНТ.

Местните хора посочиха, че при всеки малко по-голям порой улица Димитър и Елена Мутеви се превръща в дере.

- Голяма река, ама река с камъни, с дървета, така виждате до къде беше колко пълноводна много страшно беше.

- Цялата улица беше все едно, че язовир тука на съседа до половината на дувара, който е бетонен беше във вода... Това е един много важен проблем за Калофер, който според мен трябва да се реши генерално, тези възрастни хора са безпомощни ако нещо стане...

Кметът на Калофер посочи, че градът е водосборна зона и дори при по-малки дъждове се събира много вода. Североизточната част се наводнява вече за втори път. Рано сутринта под негово ръководство започна разчистване на площада. Бяха взети мерки, за да стане проходима улицата, която пороя откъсна.

Румен Стоянов, кмет на Калофер: Пази Боже сега да се наложи нещо като линейка или линейка няма как да бъде обслужен, сега с този нанос ще отидем да го разтелем, да се опитаме на този етап да бъде поне малко от малко проходима.

Кметът на Калофер каза, че е внесъл 4 проекта по бедствия и аварии в общината, за да може да кандидатства за финансиране, но вече повече от година няма резултати. В следващите дни се очаква комисия от община Карлово отново да опише щетите, за да може да се кандидатства пред междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

#Калофер #порой #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »