Челен сблъсък между автобус и джип

Челен сблъсък между автобус и джип
Pixabay.com
A A+ A++ A
Джип се удари челно в автобус на русенска фирма, превозващ работници. Инцидентът стана около 14.30 ч. на пътя Русе-Бяла, на двулентов участък в близост до Индийската колиба, предаде БГНЕС.

По предварителна информация причината е в изпреварване от страна на джипа, при което той е навлязъл в насрещното платно. При инцидента няма сериозно пострадали хора, пътниците са се разминали само с натъртвания и силен стрес.
 
В автобуса са пътували над 40 работници, които са се прибирали към Две могили и Борово след първа смяна. Повечето са жени и разказват, че са били заспали. Събудили са се от удара и видели, че автобусът се спрял в крайпътното дърво.
 
Според шофьора на автобуса джипът, който се е движил към Русе, е влязъл в насрещното. За да избегне удара, той е извъртял автобуса и навлязъл встрани в дърветата.
 
Мъжът казва, че дървото го е спасило, защото иначе е щял да се преобърне в дерето. "Аз се постарах да го отбегна, обаче нямаше как, той изведнъж ми изскочи, аз изобщо не очаквах. Добре, че по някакъв начин спрях, иначе щях да сляза чак долу. Успях да отворя задната врата успях, защото предната е нагъната, и хората слязоха. За щастие няма пострадали, но аз се изплаших много, още ме боли стомахът", разказа дългогодишният шофьор Михаил Саралиев.
 
Водачът на джипа, за който работниците твърдяха, че бил международен шофьор, бе доста лаконичен. "Отсреща имаше коли, които изведнъж набиха спирачки и спряха. Аз не можах да спра, унесе се джипът, леко навлезе на осевата линия и се закачихме с автобуса и това беше", каза той, но не пожела да се представи.
 
От фирмата своевременно осигуриха друг автобус, който да прибере хората по домовете им. Заради инцидента движението бе затруднено и се образуваха опашки от автомобили и камиони. 
 
 

#катастрофа #джип #автобус #Русе-Бяла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници