Дрон с големината на птиче

Дрон с големината на птиче
Източник: pixabay
A A+ A++ A

В индустрията за безпилотни дронове през последните 6 месеца се наблюдава мощна тенденция: намаляване на размера на апаратите, за да бъдат по-компактни и по-достъпни, пише Profit.

Компанията DJI представи своя най-нов дрон – Spark – дребосък, който тежи едва 220 грама. Компанията е успяла да го снабди с ред супер функции. Освен отлична форма, дронът може да се похвали и с отлична цена.До този момент всеки нов модел на компанията струваше минимум 1000 долара. Spark струва 499 долара.

Новият дрон е снабден с елементи за смарт управление ActiveTrack и TapFly, които познаваме от премиум дрона DJI Phantom 4. Така потребителят може да използва жестово управление, за да маневрира дронът във всяка посока. Необходимо е само да имате смартфон.Времето за автономна работа е 16 минути при едно зареждане. Можете да го зареждате, докато пътувате, с помощта на micro USB.

DJI продава пакет с допълнителни аксесоари, сред които зареден хъб, защита на перката, допълнителна батерия, пулт за дистанционно управление и др. Пакетът струва 200 долара. Камерата на Spark може да снима видео във формат 1080р и 12-мегапикселови снимки. Новата функция QuickShot позволява на дрона да се прави едноминутен запис и да го редактира до 10 секунди, за да бъде споделен.

Вградените датчици позволяват да се избягват препятствия, а максималната скорост на движение е 50 км/ч.

#дрон #уникат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"