Григор записа изключително тежка загуба и отпадна от Ролан Гарос

Григор записа изключително тежка загуба и отпадна от Ролан Гарос
YouTube
A A+ A++ A

Григор Димитров записа изключително тежка загуба и отпадна от Ролан Гарос. Нашето момче допусна необяснимо поражение от Пабло Карено-Буста с 0:3 сета (5:7, 3:6 и 4:6). Двубоят от третия кръг в Париж се очакваше да мине под диктовката на българина, който бе фаворит на букмейкърите. Именно това се случи в началото на срещата, когато хасковлията поведе с 4:0 гейма. Вместо да затвори лесно първата част обаче Гришо се срина психически, а оттам и игрово. 

SPORTA.BG проследи на живо всичко най-интересно - вижте тук!

Той допусна нещо често срещано в женския тенис и загуби откриващия сет с 5:7 гейма. 

Това повлия зле на слабохарактерния Димитров и той не даде никаква битка до края на мача. На корта имаше само един тенисист и това бе испанецът. 

Григор се държа донякъде добре във втория сет, но в сюблимния момент демонстрира неувереност. Явно и треньорският щаб на нашия има голяма вина за състоянието му.

Аутсайдерът Карено-Буста затвори спокойно и без хазартни отигравания двубоя. Мрачната физиономия на Григор така и не слезе от лицето му през цялата среща, която продължи 2 часа и 15 минути и доведе до срамно отпадане без бой за българина.

При победа Гришо със сихурност щеше да се настани в топ 10 на ранглистата. Сега обаче ще трябва да насочи вниманието си в предстоящите мачове на тревна настилка, чиито апотезоз ще бъде Уимбълдън.

#Григор Димитров #Ролан Гарос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"