Бедствено положение заради буря

Бедствено положение заради буря
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Община Сливо поле е обявила бедствено положение заради щетите, нанесени от разразилата се снощи силна буря, придружена с проливен дъжд и градушка. Сериозни щети са нанесени в град Сливо поле и в селата Ряхово, Кошарна, Стамболово, Борисово и Юделник, пише НОВА.

В резултат на бурята има повалени дървета, както и пет електрически стълба. Унищожени са зеленчукови насаждения, овощни дървета и житни култури. В шестте населени места има нарушения на електроснабдяването и водоподаването, пише БГНЕС, цитирано от НОВА.

Още снощи е сформиран кризисен щаб с участието на групата за бедствия и аварии към общината, Районното полицейско управление и противопожарната служба и отрано сутринта служителите са на терен. Екипи на електроразпределителното дружество също са на място, тъй като през нощта не е имало условия за работа заради дъжда. Изпратени са хора по населените места, които да помагат с резачки и друга техника, за да се отстранят падналите дървета и клони.

Паднали дървета има и в Русе, главно в района на гимназията по строителство, където огромен клон се е откършил и при падането е пречупил и ствола на съседно дърво. Цялата дървесна маса се е стоварила на тротоара, като е образувала непроходима барикада от листа и клони.

От „Гражданска защита” заявиха, че при тях не са постъпили други сигнали за щети и паднали дървета от бурята над града. Няма и информация за пострадали хора или нанесени материални щети. Очаква се до обед падналите дървета да бъдат разчистени и да се освободи тротоарното пространство.

#Сливо поле #буря #бедствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »