Аномалиите, които се срещат рядко в човешкото тяло (ВИДЕО)

Аномалиите, които се срещат рядко в човешкото тяло (ВИДЕО)
pixabay.com
A A+ A++ A

Всеки човек е уникален сам по себе си. Но съществуват някои аномалии в човешкото тяло, които са характерни само за малък процент от населението на Земята. Вижте ги:

Х на дланта

Хората, които разчитат линиите на дланите ви и знаят значението им, могат да предскажат вашето бъдеще. Гледането на ръка е популярен метод още от древността. Дори е известно, че Александър Велики е бил силно заинтригуван от хиромантията и вземал важни решения след предсказания по линиите на ръцете му. Много учени твърдят, че точно той имал буквата х на дланта си. Само 3% от населените на земята имат такъв знак на дланта си.


Проучване, направено от университет в Москва, показва как точно този знак се свързва със съдбата на човека. То показва още, че тези хора стават лидери и имат необикновени умения. Те могат да простят нещо, но никога не забравят. Те лесно се адаптират в различните ситуации и често са късметлии. Други популярни личности с този знак на дланта са Ейбрахам Линкълн и Владимир Путин.

Дълъг палмарен мускул

Това е черта, която имат много малко хора и е наследена от нашите предци. Този мускул им е помагал лесно да се катерят по дърветата. За да разберете дали имате този мускул поставете ръката си върху плоска повърхност, след това докоснете кутрето и палеца си и повдигнете леко китката си.

Реално този мускул вече не ви трябва. Само 5% от населението има този мускул.

„Златна“ кръв

Тя не е златна в буквалния смисъл на думата, но притежава едно уникално свойство - съдържа антигени. Свойствата на тази специална кръв са открити през 1961 година. Златната кръв се серща изключително рядко

Хората със „златна“ кръв са ценни донори, защото тяхната кръв е подходяща за всеки.

Плътни кости

Изследвайки гена LRP5, който отговаря за минерализацията на костите, учените открили мутации, които причиняват заболяване, при което костите стават много крехки.
Но съществува и друга мутация на този ген. Той причинява уплътняването на костите до такава степен, че те не могат да се счупят.

Това състояние си има и своите недостатъци. Лекарите не могат да заменят износени стави на възрастни хора с това заболяване.


Дупчица, близо до ухото

Малката дупчица, близо до ухото е вроден преаурикуларен синус, който се формира още в ембрионалното развитие на зародиша. Само 5% от населените на земята имат такива дупчици. Твърди се, че тя е останала от предците ни, които са имали хриле.


Дупчицата не играе никаква роля в сегашното развитие на човека.

 

#аномалии #човешко тяло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"