Бунт на три села в община Павликени

Бунт на три села в община Павликени
YouTube
A A+ A++ A

Жители на три павликенски села излязоха тази сутрин на масов протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа в общината. За втора поредна година, хората се събраха на входа на село Караисен с лозунги и скандирания и настояха за спешен ремонт и мерки от държавата. Пътят свързва Севлиево със Свищов и по него ежедневно преминават и тежкотоварни камиони, предаде БНТ.

Участъкът от републиканската пътна мрежа, който свързва трите села с Павликени, е с дължина 25 км. По думите на хората той не е ремонтиран от седем години и състоянието му е изключително лошо.

Марияна - жител на с. Караисен: Почти всеки ден пътуваме по този път и просто пътят е ужасен. Гуми пукаме, цялата кола се разбива за много кратък период!
Биляна Алтънова - жител на с. Караисен: Доскоро имаше училище от следващата учебна година няма вече да има, ще се налага децата вече да пътуват до Павликени. Пътят е в окаяно положение, страх ни е да пътуват тези малки деца!
Маргарита: Значи ние, ако не сме редовни, когато ни спре полицията, нас ни глобява…държавата какво прави за нас?! Тези държавници се сещат за нас само по избори!

За първи път чашата на търпението на хората преляла миналата година, когато се събрали да протестират. Още тогава настояли за ремонт и спешни мерки, които обаче така и не се случили.

Стефан Николов - кмет на с. Караисен: От тази сутрин имам неофициално мнение от АПИ, че ще има ремонт, който тази година ще бъде частичен, а за догодина ще се опитат да направят приличен ремонт!

Мостът към входа на село Караисен също е започнал да се руши. Ако и този път не бъдат отпуснати средства, с които да бъде ремонтиран пътя, хората са категорични, че ще заведат дело и ще съдят държавата в Страсбург.

#села #протест #лоши пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »