Очен преглед и поръчка на очила през телефона

Очен преглед и поръчка на очила през телефона
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Компанията Werby Parker иска да направи набавянето на диоптрични очила доста по-лесно и бързо от стандартната процедура. Фирмата провежда тестове на специално приложение наречено Prescription Check app, което използва вашия телефон и компютър за осъществяването на 20-минутен тест на зрението ви, след което изпраща данните към лекар, който поставя и крайната диагноза, пише Profit.bg.

Ако тестовете минат успешно, Werby Parker ще може да предложи продукт, който да позволява прескачането на прегледа при доктор относно набавянето на очила. Или не съвсем.

Първоначално приложението ще се ограничава само до информацията дали настоящия ви диоптер не се е променил без да издава диагнози и предписания. В по-дългосрочен план, компанията ще добави допълнителни функции, които ще затворят кръга, превръщайки 20-минутния тест в реална услуга. От Werby Parker обаче подчертават, че въпреки тяхното приложение, потребителите трябва да ходят при своя очен лекар за потвърждение.

Приложението на компанията работи досущ като продукта за очни тестове на стартъпа Opternative, който има набрано финансиране от 9.5 млн. долара и извършва онлайн очни прегледи от 2014 година насам, пише TechCrunch.Всичко това обаче среща съпротива от търговците и офталмологичните организации, които настояват за въвеждането на адекватни регулации, засягащи новите канали предлагащи прегледи и консултации. 

Реално новите услуги засягат по-скоро икономическите процеси, отколкото здравето на потребителите. Благодарение на онлайн очните тестове клиентите по света ще могат много по-лесно да поръчват новите си очила чрез интернет, вместо да ходят до магазина. Това от своя страна ще вдигне приходите на търговците на оптика и рамки за очила за сметка на по-ниски разходи за поддръжка на физическите магазини и прочее.

Така че въпреки, че живеем в 2017 година, по-скоро потърсете вашия лекар за очен преглед, отколкото да разчитате на прототип на онлайн преглед.

#приложение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »